תחזוקת גדר PVC: טיפים לתחזוקה נכונה של הגדר

גדר PVC

איך שומרים על הגדר שלכם נקייה ויציבה? כיצד ניתן לפתח שגרת תחזוקה קבועה ויעילה? כל הטיפים שיעזרו לכם ליהנות מגדר לגינה ללא תקלות

התקנתם גדר PVC בחצר שלכם? עשיתם בחירה נבונה. PVC הוא חומר עמיד מאוד, כך שנדרשת תחזוקה מינימלית ביחס לחומרים אחרים המשמשים לייצור גדרות. עם זאת, הקפדה על כמה טיפים פשוטים תסייע לכם ליהנות מהגדר לאורך שנים ארוכות.

 

איך לנקות את הגדר?

חשוב לדעת ש-PVC הוא חומר רגיש לריכוזים כימיים מסוימים, ולכן לא כדאי לנקות אותו עם אקונומיקה או חומרים דומים. במקום זה, יש לנקוט בצעדים הבאים:

  • ניקוי בסיסי פעם בשבוע – גדרות חשופות לסביבה ולמזג האוויר 24/7, לכן כדאי לשטוף ולנגב אותן לפחות פעם בשבוע, במיוחד בתקופות של אבק או גשמים. השתמשו במים, סבון פשוט ומטלית רכה כדי לנקות ולייבש את הגדר, וכך למנוע הצטברות של לכלוך ועובש.
  • ניקוי מתקדם עם חומץ – חומץ הוא תחליף מעולה לחומרי ניקוי כימיים, שלא כולם מכירים. הוא יעיל מאוד לניקוי משטחי PVC, ויכול לסייע בהסרת טחב או עובש. כמו כן, הוא מסוגל להסיר סוגים מסוימים של וירוסים וחיידקים, כולל שפעת. בהתאם לרמת הלכלוך שעל הגדר שלכם, אפשרו לחומר להיות על המשטח לפחות 3 עד 5 דקות לפני שאתם מסירים אותו.
  • ניקוי מסיבי בלחץ גבוה – עבור לכלוך טורדני במיוחד, מומלץ להשתמש בצינור גינה או במכשיר ריסוס אחר. כדאי להתחיל עם לחץ בינוני, כדי לוודא שהגדר מספיק חזקה לעמוד בעוצמה גבוהה יותר. לאחר שאתם מתאימים את לחץ המים, אתם יכולים לשטוף ביסודיות (בשלב זה ניתן לשלב גם סבון או חומץ). ודאו שאתם מסירים הכל, לרבות שאריות של חומר הניקוי, ולאחר מכן השתמשו בזרם מתון יותר לסיום.

 

איך מתקנים תקלות קטנות בגדר?

מלבד ניקיון, יש עוד כמה פעולות שניתן לבצע בשביל להבטיח את תקינות הגדר שלכם:

  • בדיקה שגרתית – בכל פעם שאתם מנקים גדר PVC, כדאי גם לפקוח עיניים ולנסות לאתר נזקים קטנים. אם אתם מזהים שריטות, שקעים, סדקים וכו', עליכם לתקן אותם כדי שלא יחמירו. כמובן, יש דברים שרק אנשי מקצוע יכולים לעשות, אבל בצעדים אחרים ניתן לנקוט באופן עצמאי.
  • טיפול בלוחות רופפים – אתם תמיד צריכים לתקן כל נזק באופן מיידי, מכיוון שאפילו בלאי קל עלול להוביל לבעיות גדולות יותר. אם יש שקעים או שריטות בגדר, אפשר לתקן אותם באמצעות ערכות ייעודיות. בעיה נפוצה נוספת היא חלקים רופפים. בדקו אם העמודים ולוחות הגידור יציבים, בחנו גם את המסילות האופקיות ואל תשכחו גם את השער. רוב רכיבי הגדר מורכבים עם מחברי מתכת קטנים ונסתרים. עם הזמן, הם יכולים להתרופף או להישבר. אם אחד מהם השתחרר, הדקו אותו עם מברג או מפתח ברגים.
  • החלפת חלקים – אם המחבר נשבר, יש להחליף אותו. באופן דומה, עליכם להחליף כל סורג שבור, לוח סדוק או רכיב אחר שכבר לא ניתן לתקן. קיימת אפשרות להזמין חלקי חילוף ולתקן לבד, או לחלופין להזמין איש מקצוע שיגיע עם החלקים ויחליף אותם.

 

איך מגנים על הגדר מפני בלאי?

לצד תיקון נזקים, חשוב לא פחות לבצע פעולות שימנעו נזקים אלה מלכתחילה:

  • השפעת מזג האוויר – הזכרנו את הצורך בבדיקה שגרתית, אבל אנו מדגישים את הצורך המוגבר בבדיקה מקיפה יותר, לפחות אחת לשנה, לקראת הסערות בחורף או החום הכבד בקיץ. לכו לאורך שני צידי הגדר והסתכלו מקרוב על עמודי הגדר, הפאנלים והמסילות האופקיות. ודאו שכל עמוד אנכי נטוע היטב באדמה ואינו מתנודד, נשען או משוחרר. זכרו שהעונות המתחלפות עלולות לגרום לאדמה להתרחב ולהתכווץ, ולשחרר את אחיזתה בעמודי הגדר.
  • מריחת ציפוי או איטום מגן למניעת דהיית הצבע – מריחת חומר איטום על הגדר שומרת על הצבע שלה, וגם מגנה על פני השטח מפני סדקים. זה אינו צעד חובה, אך הוא בהחלט מומלץ אם אתם צובעים את הגדר מחדש. לשם כך, אתם יכולים להשתמש בספריי צבע, מברשות או רולים למריחה אחידה. ודאו שאתם נותנים לצבע להתייבש לחלוטין לפני מריחת הציפוי. רק לאחר ששכבת הצבע האחרונה התייבשה ואתם מרוצים מהתוצאה, שמרו עליה עם חומר איטום מבריק. פתרון זה יעיל במיוחד לגדר פלסטיק לגינה.
  • פינוי צמחייה או פסולת שעלולה לגרום לנזק לגדר – ענפים סוררים עלולים לגרום לשקעים ושריטות בגדר, מה שלא רק פוגם במראה שלה אלא חושף אותה לנזקים נוספים. חשוב לגזום אותם ולא לתת להם לחדור מבין לוחות הגדר. גם דשא או פסולת שמתקרבים לגדר עלולים להוות בעיה, כי פעמים רבות הם גורמים ללחות שמזמינה עובש ומזיקים.
  • זהירות בעת עבודה בגינה – היזהרו כאשר אתם גוזמים את הענפים, מכסחים את הדשא או מבצעים כל פעולה אחרת באזור הגדר. אם אתם מעסיקים גנן, הנחו אותו לעבוד בצורה שלא תפגע בשלמות הגדר.

 

איזו תחזוקה עונתית מומלץ לבצע?

אחרי שפירטנו את כל מה שאת צריכים לקחת בחשבון, בואו נחלק את המידע לפי עונות השנה. כך, יהיה לכם קל לפתח אסטרטגיה מקיפה לשמירה על גדר לגינה יפה, אמינה ושימושית

  • חורף – הזמן הטוב ביותר לקבוע את התקופה השנתית המקיפה הוא לקראת החורף. יש לחזק את הגדר כדי שתצליח לעמוד ברוחות חזקות, וכן לוודא שלא מתקיימים תנאים לצמיחת עובש.
  • אביב – ברגע שמסתיים החורף, כדאי לבחון האם לא חלו נזקים שחלפו מתחת לרדאר שלכם בעונת הגשמים. בשלב זה, כבר לא תוכלו לסמוך על הגשם לניקוי הגדר, ותצטרכו לחזור לשגרה הרגילה.
  • קיץ – כאשר החום עולה, תשומת הלב שלכם עוברת מהרוחות ללכלוך. אלה חודשים בהם האוויר עלול להיות מלא באבק. כמו כן, החום עשוי להרחיב חלקים מסוימים בגדר ולפגוע בהם.
  • סתיו – תקופת השלכת אמנם יוצרת נופים מרהיבים, אך היא יוצרת לא מעט עבודה לבעלי הבתים, שצריכים לפנות מכל פינה בגינה את העלים. עשו זאת גם באזור הגדר בשביל לשמור על אסתטיקה ובטיחות. לאחר מכן, תוכלו להתחיל להיערך לירידת הטמפרטורות – כי החורף שוב מגיע.

לסיכום, בעזרת הטיפים הללו תוכלו לדעת תמיד מה נכון ולא נכון לעשות בתחזוקת הגדר שלכם.

תוכן עניינים
רוצים גדר מושלמת לבית ?

השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם ונתאים לכם את הגדר המושלמת עבורכם

More articles
רוצים גדר מושלמת לבית ?

השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם ונתאים
לכם את הגדר המושלמת עבורכם.

מינימום להזמנה : 25 מטר גדר .